Táta Werich se znovu rozpovídá

Praha – Legendární rozhlasový pořad Táto, povídej, v němž Jana Wericha s končícími šedesátými lety zpovídala jeho dcera Jana, vyjde 17. května na osmi CD. Rozhovory doplní i vystřižené scény z osobního archivu režiséra pořadu Jiřího Melíška. Pořad se v době svého vzniku zrodil dost kvapně, s nastupující normalizací ustupovala Werichova možnost svobodně vzpomínat.

„Všechny natočené pásy se potom schovávaly ve skříni jedné produkční, která je vlastně zachránila, protože kdo ví, co by se s nimi stalo v sedmdesátých letech,“ říká Robert Tamchyna z Českého rozhlasu. Mezi edicemi Werichových nahrávek představují vzpomínky jeden z nejobsáhlejších vydavatelských počinů.

Rozhlasový režisér Melíšek zpracoval spolu s Vladimírem Rohlenou pro Československý rozhlas Werichovy vzpomínky v létě roku 1969. Rozhovory reflektující události i fenomény jeho života plné originality i humoru vyšly nakonec na devět hodin záznamu. Nyní se Werichovi obdivovatelé dočkají celého nesestříhaného záznamu v kompletu osmi CD včetně slov dosud neslyšených.

Reportáž Jiřího Svobody (zdroj: ČT24)
Vydáno pod