Yoko Ono vypravila Lennon Bus. John by ho miloval, říká

Liverpool - Yoko Ono se rozhodla pomoci mladým hudebníkům a projekt, celkem pochopitelně, zaštítila jménem svého zesnulého partnera - exbrouka Johna Lennona. Vyslala po Anglii tzv. Lennon Bus, speciální vzdělávací autobus, který má začínajícím muzikantům ukázat, jak nastartovat hudební kariéru. První zastávkou byl Liverpool, město, kde Beatles začínali.

Reportáž Ondřeje Moravce (zdroj: ČT24)

„Myslím, že John se prostřednictvím hudebníků na jeviště tak trochu dostane. Jsem si jistá, že by tenhle projekt miloval,“ nechala se slyšet Yoko Ono. Autobus Johna Lennona má za sebou už úspěšné turné po Spojených státech. Po Evropě vyrazil se dvěma nahrávacími studii, plátnem pro vytváření videoklipů a třemi profesionálními poradci „na palubě“.

Cestu začal v Liverpoolu, první hudebníci, kteří si u autobusu zahráli, byli z místní kapely Mic Lowry. „Je to fakt super věc. Dává příležitost lidem, kteří by normálně neměli možnost nahrávat v nějaké hudební společnosti,“ pochvalovali si služby netradičního autobusu.

Ten v průběhu jara a léta bude zastavovat u evropských škol i na hudebních festivalech. Česko zatím v jízdním řádu nemá, ale co není, může být.