Kriminálka Staré Město je opět v terénu

Bratislava/Praha – Zdánlivě „obyčejná“ vražda se ukázala jen jako jeden dílek skládačky mnohem většího zločinu, který začala v těchto dnech vyšetřovat Kriminálka Staré Město. Divákům už známý česko-slovenský tým kriminalistů se v druhé sérii vrátí na obrazovky České televize na podzim. V hlavních rolích se Zuzanou Fialovou a nově Sašou Rašilovem.

„V nové sérii bude víc napětí, postavy nebudou tak jednoznačné jako v již odvysílaných dílech. Bude tu víc nedůvěry,“ prozradil o pokračování režisér Ján Sebechlebský. Od první série se druhá liší také tím, že tentokrát tvůrcům jako inspirace neposloužily skutečné události, ale případy jsou smyšlené.

Štáb natáčí až do konce července především v Bratislavě, na několik dnů se přesune do Prahy, Brna a dálnici D1. Česko-slovenská jsou nejen místa natáčení, ale také místa zločinu. „Příběh začíná na železniční stanici v Bratislavě objevením mrtvoly muže ve vagonu vlaku z Prahy. Hned v úvodu je tedy patrný přesah případu do Čech. Při zjišťování totožnosti zemřelého vyjde najevo, že v tomto případě jde o něco víc než jen o obyčejnou vraždu,“ uvádí diváky do děje druhé série režisér.

Stopy zavedou kriminalisty k uzavřenému, ale nevyřešenému únosu dcery významného pražského soudce. Z vyšetřování zdánlivě banální vraždy se postupně vyklube daleko větší případ organizovaného zločinu, v němž je možná namočen také jeden vlivný a nedotknutelný podnikatel. „Zkombinovali jsme dostatek akčních scén s prvky moderních postupů vyšetřování tak, aby divák dostal vše, co od krimi žánru očekává,“ přislíbil producent David Ziegelbauer.

Kriminálka Staré Město II / Zuzana Fialová, Milan Lasica
Zdroj: ČT24/ČT

V hereckém, taktéž česko-slovenském obsazení se diváci opět setkají se Zuzanou Fialovou a v roli jejího parťáka nově se Sašou Rašilovem, který vystřídá Matěje Hádka z první série. Těšit se můžete také na Milana Lasicu, Marko Igondu, Tibora Babarcaie, Milana Kňažka, Lindu Rybovou nebo Jana Kanyzu.

Čekání na podzimní premiéru koprodukčního seriálu si můžete zkrátit sledováním první, sedmidílné řady – její reprízu vysílá Jednička každý čtvrtek.

Vydáno pod