Kašpárkohraní - dětský Woodstock popáté

Praha - Krocení Kašpárka v rohlíku! Krmení divokých hudebníků! Kopání s AC Sparta Praha! Pátý ročník Kašpárkohraní malým návštěvníkům slibuje, že to bude 16. června opět bejbypankerská jízda. Oproti původním plánům se ale jednodenní akce musela přesunout z podmáčené pražské Stromovky před oboru Hvězda, kde se mohou návštěvníci nejen bavit, ale i pomoct lidem zasaženým záplavami.

Složením proměnlivá kapela Kašpárek v rohlíku patří ke stálicím festivalového programu. Letos prý bude krocena v pojízdné kleci a své největší hity zahraje i za jízdy. K pojízdnému cirkusu se přidají hosté z kapel Sto zvířat (kdo už jiný), Wohnout, Umakart či Obří broskev. Chybět nebude ani spřízněná skupina Pískomil se vrací, která rozbalí své album A kdy už tam budem?

„Kašpárkohraní je atmosférou něco jako dětský Woodstock. Hudba, hry, zábava,“ zve nejen na koncert své kapely Ondřej Pečenka z Pískomila. Zaskotačit si budou moci děti také na hudbu Ewy Farné anebo Jaroslava Uhlíře. Pokud je omrzí hudba, pak v nabídce je i průvod obřích loutek, bublinová show, filmové dílny, výtvarné workshopy a sportovní vyžití, které mimo jiné zajistí AC Sparta Praha se svým maskotem, režisérem a fotbalistou Jakubem Kohákem.

A podle Komenského motta „škola hrou“ je připravena i naučná stezka zaměřená na ekologii či soutěž v poskytování první pomoci. Pomoct mohou návštěvníci ale nejen „jako“ - na Kašpárkohraní totiž budou umístěny kasičky Člověka v tísni, příspěvkem lidé pomůžou lidem zasaženým povodněmi.

Závěrem dvě milé zprávy: Páté Kašpárkohraní se koná za každého počasí a i letos je zdarma.

Vydáno pod