Praha a netvor. Kiss se vrací s Monster Tour

Praha - Používají třikrát víc make-upu než průměrná žena, ale nejsou žádná něžná stvoření. Hororový Kiss vlepí českým fanouškům po třech letech od svého posledního koncertu v Česku - dnes v O2 areně.

Kiss už ledacos pamatují. Svou hudební dráhu tato legenda glam rocku odstartovala v roce 1973. Zakládá si na hororově pojatých, bombastických jevištních show, výjimkou není ani aktuální Monster Tour, na kterou Kissáci vyrazili v roce 2012 a která je dovedla až do Prahy. Nad pódiem se během koncertu vznáší gigantický, světélkující a ohňostrojový pavouk, takže pro fanoušky s arachnofobií bude vystoupení Kiss asi rozporuplným zážitkem.

Na turné propaguje kapela své v pořadí dvacáté studiové album Monster. Kromě nejnovější desky, kterou zpěvák Paul Stanley označil za „tutově největší vrchol všeho, co kapela doposud udělala“, ale připomenou na pražském koncertě i zásadní hity své dlouholeté kariéry.

Kapela známá pomalovanými obličeji, divokými kostýmy a dalšími výstřelky v České republice hrála již několikrát. Poprvé v roce 1996, naposledy v roce 2010 v Praze a Ostravě na turné k tehdejšímu albu Sonic Boom.