Muž z oceli má nastartovat SUPERMANii

Londýn - Má ambici znovu pořádně oživit slávu legendárního superhrdiny. Řeč je o Muži z oceli, nejnovějším ze série snímků o Supermanovi. Tento týden měl premiéru v Londýně, do Česka nezničitelný muž v pláštěnce přiletí 20. června.

Nejznámějším Supermanem je bezpochyby Christopher Reeve, kterému filmovou kariéru překazila nehoda při jezdeckých závodech. Celkem se v této roli objevil v hraných celovečerácích čtyřikrát, naposledy v roce 1987. Celovečerní pokračování na sebe nechalo celkem dlouho čekat - až v roce 2006 se zachránit planetu vydal Brandon Routh.

Tentokrát si elastický obleček s velkým S na hrudi na sebe oblékl ne tolik známý herec Henry Cavill. „Je to jako vlna, nemůžete se na to úplně připravit. Alespoň po psychické stránce ne. Fyzička ale byla boj. Jedenáct měsíců jsem chodil den co den do posilovny,“ popisuje přípravy na roli vypracovaného klaďase.

V nejnovějším snímku se diváci seznámí s příběhem Supermana od jeho narození na planetě Krypton. Objeví se v něm i jeho otec, zahrál si ho Russel Crowe. „Nikdy jsem se do toho nehrnul, nepatřím k žádným velkým fanouškům,“ přiznal, že zahrát si v Supermanovi nebyl jeho sen. „Ale pak jsem si přečetl scénář a překvapilo mě, že nebyl tak banální, jak jsem trochu čekal. Navíc mám dvě malé děti, takže jsem vlastně neměl moc na výběr - a vzal to,“ dodal, proč na nabídku nakonec kývl.

Režii studio svěřilo Zacku Snyderovi (Legenda o sovích strážcích, Strážci, 300: Bitva u Thermopyl). Poslední film o Supermanovi tvůrcům vydělal více než 390 milionu dolarů. Od Muže z oceli si producenti slibují ještě více, včetně toho, že pomůže nastartovat Supermanovi novou „kariéru“. A chystá se už dvojka, opět v Snyderově režii, s Henry Cavillem v hlavní roli a Amy Adamsovou jako Lois Laneovou.

Reportáž Ondřeje Moravce o filmu (zdroj: ČT24)