Smráká se, blíží se Benátská noc

Liberec – Dalším z letních hudebních festivalů, který se hlásí o slovo, je Benátská noc, již návštěvníci probdí mezi 25. a 28. červencem v areálu Vesec u Liberce. Promotéři lákají na headlinery ze Skandinávie Nightwish, popové James a Sunrise Avenue či metalové Sabaton. Z českých interpretů vystoupí třeba Monkey Business nebo David Koller.

Ze Slovenska přijede mimo jiné Miro Žbirka, který vystoupí v doprovodu Symfonického orchestru Olomouc. Během jednadvacátého ročníku ale dojde i na několik premiér – jednu z nich si odehrají Pipes and Pints či crossoverová stálice klubové scény, brněnští Rattle Bucket. Ti se dokonce probojovali do semifinále mezinárodní soutěže International Live Award. 

Samotná hudební produkce ale na festivalu už dnes nestačí. Benátská noc slibuje připravit odpočinkovou zónu s filmovou projekcí, vlastní stage Evropy 2 nebo dvoupatrovou restauraci s herní zónou a na závěr mobilní bar.    

Pro sportovce jsou připravená kola BMX a MTB. Adrenalinový zážitek doplní vystoupení předních českých jezdců v show Agang Bikes. Kola Agang z aktuální modelové řady 2013 si budou zájemci moci vyzkoušet na vlastní kůži. 

Stanové městečko bude vybavené vlastní recepcí a bankomatem, bude se v něm nacházet restaurace a k dispozici by měla být pravidelně také teplá voda. Benátská noc se zapojí také do projektu Čistý festival – bude se třídit odpad a konečně se zavedou vratné kelímky.