Parádně pokecaný život vyžaduje nadhled

Praha – Co se životem, když nemáte vejšku, přítelkyni ani psa a vaše „kariéra“ začíná v call-centru? Příběh o hledání smyslu čehokoli a nutnosti vlastní aktivity začal natáčet mladý režisér Tomáš Pavlíček. Jeho celovečerní debut vzniká v koprodukci České televize.

Pracovně se snímek jmenuje Parádně pokecal a přesně to se svým životem hlavní hrdina Štěpán také udělal. Opustil přítelkyni a třetí vysokou školu a odstěhoval se do zapadákova jen se svým psem, ten se ale ztratí. Zdá se, že jistou nadějí na změnu je jen tajemná Marie, kterou zná z telefonátů do call-centra, kde pracuje. Rozhodne se ji tedy najít a možná přitom objeví i smysl, který v životě tak trochu postrádá.

„Vzhledem k tomu, že hlavní hrdina uvízl v minulosti, chtěl jsem, aby vznikla stylizovaná a svěží komedie o hledání nadhledu,“ uvedl k příběhu Tomáš Pavlíček, který dokončuje studium hrané režie na pražské FAMU. Ve studentské tvorbě (mimo jiné se podílel na celovečerním povídkovém filmu Praho, má lásko) si vybírá outsiderské hrdiny a takovým je koneckonců i Štěpán.

Jeho představitelem je ve filmu zatím nepříliš známý Vít Rohr, v dalších rolích se objeví Jenovéfa Boková, Jana Krausová, Václav Vydra, Aneta Krejčíková, Vladimír Polívka, Matěj Ruppert, Marie Doležalová či Lukáš Pavlásek. První klapka padla 22. července.