Na Metalliku do kina? Nasaďte 3D brýle a zbystřete sluch

Praha – Do kina už se nechodí jen na filmy, ale také na koncerty. Promítání svých show zkouší kde kdo, irští U2 ji dokonce zkusili nahrát ve 3D verzi. Metallica teď ovšem ve své trojrozměrné novince nabízí další stupeň. Klasické koncertní video zkombinovala s fiktivním příběhem.

Metallica natočila první koncertní 3D film (zdroj: ČT24)

Prvotní myšlenka snímku Metallica: Through The Never byla zcela banální – splnit si sen a prostě vytvořit film. 

„Natáčení filmu je trochu jiná disciplína než natáčení koncertu nebo klipu. Snažili jsme se to udělat nejlépe, jak šlo - 3D kamery a třeba různé destrukce. Je tam všechno, co bylo možné,“ popsal frontman James Hetfield. Kapela se tedy snažila do víc jako hodinového snímku vtěsnat všechny dostupné efekty a triky současného filmového světa. 

  • Ze snímku Through the Never zdroj: Through the Never Movie
  • Metallica - Through the Never zdroj: Through the Never Movie

Samotný koncertní záznam však kombinuje s doprovodným příběhem mladíka, který se snaží z nepojízdné dodávky vyzvednout zavazadlo a doručit ho zpět do haly. Přitom se dostává do ne zcela bezpečných situací…  Ačkoliv samotného děje si divák příliš neužije, podle kapely skvěle zapadá do písní, které zazní. „Je to výpravné a jsou tam naše nejlepší skladby,“ chlubí se Metallica. Zazní např. Master of Puppets, Nothing Else Matters, Enter Sandman či And Justice For All. Hlavní roli hraje pódium, kde nechybí ani pyrotechnické efekty.

Pro fanoušky, kteří se na vyprodaných koncertech mačkají daleko od pódia, je film Through The Never dobrou příležitostí, jak vidět kapelu zblízka a ve 3D.

Vydáno pod