Živočišný groove: Nový rockový objev je z Ostravy

Ostrava – Nový rockový objev české scény se jmenuje Retro Jokers a vzešel z Ostravy. Vloni mladí muži vyhráli soutěž Mercedes Benz Live Space a získali tak padesát tisíc korun na nahrání debutového alba. S albem Lonely Runner's Soul přicházejí Retro Jokers právě v těchto dnech.

Nový rock'n'rollový objev (zdroj: ČT24)

Retro Jokers se dali dohromady teprve před dvěma lety. Přesto v porotě soutěže mladých kapel Mercedes Benz Live Space zaujali zkušené hudebníky, jakými jsou Milan Cais nebo Jan Ponocný. Většina ostatních kapel hrála v soutěži tvrdší kytarovou hudbu, Retro Jokers ale milují starý groove, který koření svým energickým mládím.

„Pamatuji si, že se nám líbila ta jejich živočišnost. Působili opravdu hodně teenagersky a přitom jim to šlapalo,“ vyjádřil se člen poroty Milan Cais známý z Tata Bojs.

Retro Jokers se starý rock'n'roll prostě líbí. „Poslouchal jsem ho ještě z malého kazetového magnetofonu, z walkmana, byl to soundtrack k Šakalím létům,“ prozradil zpěvák Retro Jokers Adam Borový: „Máme sen, bez snu by to nešlo. Sen pro kapelu je hrát před co nejvíce lidmi a užít si rock'n'roll, dokud to jde.“ Členy kapely jsou Adam Borový, Jakub Janota, Jan Lazar, Adam Tomášek a Jan Foltyn.

V sobotu 19. října pokřtí Retro Jokers své debutové album i v pražském klubu Roxy. Na jaře pak skupina vyjede na své první turné po Čechách, Slovensku a snad i Německu a Polsku.

Podívejte se na klip Shake, Play, Spin & Win: