The Tap Tap by chtěli k Mikuláši bezbariérový autobus

Praha - The Tap Tap, kapela hudebníků z Jedličkova ústavu, zve už potřetí na Mikulášskou ve Státní opeře. Hosty koncertu a speciálního mikulášského představení budou 2. prosince Tomáš Hanák, Iva Pazderková či Arnošt Goldflam, který bude akci spolumoderovat. Večer, spojený jako vždy se sbírkou na dobrou věc, odvysílá Česká televize v přímém přenosu na Dvojce.

„Státní opera Praha patří k nejprestižnějším sálům naší metropole. Máme radost, že sem opět můžeme pozvat naše současné i budoucí fanoušky a společně zde oslavit tradici českých Vánoc. V The Tap Tap stále pevně věříme, že opravdové české zvyky a obyčeje stojí na pevných základech vzájemné lidské důvěry a podpory,“ poznamenává k akci kapelník The Tap Tap Šimon Ornest.

Hlavní částí večera bude koncert, k němuž se připojí například zpěvák skupiny Visací zámek Jan Haubert anebo Xindl X. Pro něho je prý letitá spolupráce s The Tap Tap radostí. „Na jejich aktuální album Moje volba jsem jim napsal tři písně a v jedné další jsem si s nimi zazpíval. Stejně jako na desce i v opeře si s nimi zahraji na autobusáka v naší zatím nejúspěšnější písni Řiditel autobusu. Snad tím aspoň trochu pomůžu se sbírkou na nový autobus pro Jedličkův ústav,“ doufá.

Pozvánka k Mikulášské v opeře 2013
Zdroj: ČT24/The Tap Tap

„Nový bezbariérový autobus umožní žákům škol Jedličkova ústavu včetně kapely The Tap Tap dostat se do míst, kam by se jinak společně nikdy nepodívali,“ dodává ředitelka Nadace Jedličkova ústavu Irena Fodorová ke sbírce. Tu podpoří přímým přenosem také Česká televize. K Mikulášské v opeře ve svém programu přidá dokument Karla Kouly Lásky s vůní Jedle, v níž divákům Jedličkův ústav a jeho činnost představí.