Lipa a Lasica přicházejí na návštěvu. Po osmi letech

Praha – Osm let stará nahrávka Lipa spieva Lasicu se konečně dočkala následníka. Slovenský jazzman Peter Lipa spolu s hercem Milanem Lasicou představili novinku Návštěva po rokoch na čtvrtečním koncertě v Malostranské besedě v Praze.

V Česku i na Slovensku se desky Lipa spieva Lasicu prodalo přes dvanáct tisíc kopií. Na novinku si ale Lipovi fanoušci museli pár let počkat. Odměnou za čekání je čtrnáct nových skladeb, na nichž se podílelo celkem pět set muzikantů.

„Mojí povinností je deklamovat texty takovým způsobem, aby vyletěly nahoru zabalené v mé hudbě. Když to celé funguje, tak si lidé po koncertu koupí cédéčko a to je pro mě největší radost,“ prohlásil sedmdesátiletý hudebník.

Poslední sólová deska vyšla Lipovi loni a Lasica na ni složil pouze dva texty. Oba umělci spolu ale pracují permanentně. „Naše spolupráce začala už při natáčení mé první desky Neúprosné ráno před třiceti lety. Od té doby se jméno Lasica u mého nahrávání objevuje vždy a na každém mém projektu mám nějaký jeho text. Je to pro mě čest i závazek, že právě mně je ochoten dávat své texty, které mu vracím v podobě písničky. Když mi dá Lasica deset textů, tak jsou všechny dobré a tři až čtyři z nich jsou výborné,“ sdělil Lipa.

Lipa a Lasica opět spolupracují (zdroj: ČT24)

Ačkoliv ho média nejčastěji definují jako jazzového tvůrce, Lipa se podle svého názoru pohybuje na pomezí žánrů. Stejně je pro něj ale nejdůležitější fakt, že dokázal zůstat sám sebou.