Krásný ztráty definitivně zhasínají bar

Praha – Do tohoto baru se dalo chodit s příjemnou pravidelností, aniž by divák vystrčil nos z domu a druhý den trpěl nepříjemnou kocovinou – Krásný ztráty. Talk show hudebníka Michala Prokopa ale po téměř čtrnácti letech na obrazovkách České televize končí. Rozloučí se po pěti stech dílech a po tisícovce zpovídaných hostů. Poslední díl odvysílá ČT2 v sobotu v 18:15.

Pořad Krásný ztráty definitivně končí (zdroj: ČT24)

Proč ale úspěšný pořad končí? Když Krásný ztráty před rokem 2000 začínaly, tvůrci si stanovili jednu podmínku – každý host se v pořadu může objevit jen jednou. Ačkoliv moderátor Prokop přiznává, že se i po více než deseti letech dá v Česku najít spousta zajímavých a talentovaných lidí, země je podle něj stejně malá a návštěvníci pomalu začínali docházet.

Na odvysílané díly se můžete podívat na oficiálních stránkách pořadu ve Videoarchivu.

Uvolněná barová atmosféra umožnila, aby se hosté cítili dobře a zvolili o něco osobnější přístup než kdekoliv jinde. Ti, kteří zasedli na barovou stoličku naproti Prokopovi, byli vybíráni s pečlivostí a pokud možno s ohledem na oborovou odlišnost. V pořadu se tak objevila většina výrazných českých i zahraničních osobností.

Mezi nejváženější hosty patřili třeba Madeleine Albrightová, Václav Havel, Pavel Dostál, Mejla Hlavsa, Hana Hegerová a další.

Symbolickou tečku za pořadem udělal i koncert, na kterém vystoupil moderátor Michal Prokop spolu s některými hudebními hosty svého pořadu. Ten odehrál včera večer v Divadle Archa v kulisách samotného pořadu. Poslední díl talk show odvysílá ČT2 v sobotu v 18:15.

Vydáno pod