Manic Street Preachers přijedou opět kázat do Prahy

Praha – Manic Street Preachers po dvou letech znovu zavítají do Prahy. Se svými fanoušky se potkají 14. května ve Velkém sále Lucerny, kde odehrají jak skladby z nejmladší desky Rewind The Film, tak i své nejúspěšnější hity napříč kariérou.

Formace z Walesu v Česku nevystoupí poprvé. V roce 2010 se kapela objevila třeba na Open Air festivalu Trutnov a o dva roky později přijela do hlavního města propagovat svou výběrovou kompilaci National Treasures - The Complete Singles.

Svůj debut vydali „Manikové“ v roce 1992, na opravdový průlom si ale museli počkat až do čtvrtého alba Everything Must Go z roku 1996. Formace proslavená svými levicovými názory za ni obdržela dvě ceny Brit Awards v kategorii Nejlepší britská kapela a Nejlepší album roku.

V září loňského roku vydali Manic Street Preachers svoje jedenácté studiové album, které nazvali Rewind The Film. Natáčelo se v jejich vlastním studiu v Cardiffu a podle hudební kritiky jde s největší pravděpodobností o nejklidnější počin v diskografii této trojice. V témže roce kapela natočila ještě jednu desku. Pro nahrávání si vybrala studio Hansa v Berlíně a titul Futurology by se měl objevit v první polovině tohoto roku.

Vydáno pod