Radůza rozkládá svět na atomy. I lukem

Praha - Jedno tělo, oheň i duše. Na počátku byla Gaia, píše Radůza v upoutávce na chystané album. Na nové nahrávce, která vyjde v březnu, se prý projeví výrazné životní změny, kterými písničkářka prošla za poslední dva roky.

V autorských písních Radůza „rozkládá svět optikou svého vidění na atomy, aby z nich na jiném místě a v jiném čase složila nové zvuky, příběhy a obrazy“. Podílí se také na vyznění výtvarné koncepce obalu, přičemž vychází ze svého koníčku - intuitivní lukostřelby. „Své emoce teď transformuji jinou cestou,“ podotkla.

Na rozdíl od posledního alba Ocelový město, které nahrávala živě na koncertech, se nyní opět vrátila do studia. Na nahrávání se kromě ní podíleli kytarista Josef Štěpánek, houslista Jan Cidlinský a také několik hostů.

Album vyjde na začátku března ve vydavatelství Radůza records ve spolupráci s firmou Supraphon. Pražský křest se uskuteční v Malostranské besedě 26. a 27. března.

Čtyřicetiletou Radůzu pro širší publikum objevila zpěvačka Zuzana Navarová. Debutová deska Andělové z nebe jí vyšla v roce 2001. Na kontě má ale také pohádku pro děti o Mourince a Lojzíkovi, knižní publikace Čáp nejni kondor a několik divadelních scénářů. V roce 2004 obdržela od Akademie populární hudby hned tři ocenění Anděl jako zpěvačka roku, objev roku a v žánrové kategorii. Sošky prodala v dobročinných aukcích.