Time for design: Výrobky s nízkou ekologickou stopou

Všechno, co jste chtěli vědět o současném designu, se můžete dozvědět v přednáškovém cyklu pro veřejnost, který pořádá pražská Vysoká škola uměleckoprůmyslová. Time for design je možné sledovat i v přímém přenosu na webu ČT24. Příspěvek Vojtěcha Koteckého z Hnutí Duha připadl na 27. 3. Záznam najdete v tomto článku.

ZÁZNAM přednášky (zdroj: ČT24)

Anotace: Jak můžou smartphony chránit mořské želvy? Jak souvisí architektura s Ukrajinou? A lampičky s uhelnými doly? Design, architektura i energetika, suroviny, recyklace, chytré výrobky a ekologická stopa našich životů.

O přednášejícím: VOJTĚCH KOTECKÝ je programovým ředitelem Hnutí DUHA, české ekologické organizace. Ačkoli vystudoval systematickou biologii a ekologii na přírodovědecké fakultě, většinu svého času tráví jednáním s politiky a úředníky, psaním analýz nebo novinových článků. Momentálně usiluje hlavně o to, aby stát podporoval chytré zelené inovace, v krajině bylo i místo pro přírodu a zdravé prostředí k životu bylo dostupné pro každého.

Kdy a kde: Přednášky se konají na UMPRUM, nám. Jana Palacha 80, Praha 1, místnost 115. Začátek je vždy v 18:00.

Na webu ČT24 můžete sledovat ve spolupráci s UMPRUM také přednáškové cykly 3x20 (osobnosti UMPRUM představují jednotlivé obory) a Umění včera a dnes. Jejich záznamy, společně se záznamy z cyklu Time for design, najdete na následujícím odkazu: