Time for design: Technology Kick

Všechno, co jste chtěli vědět o současném designu, se můžete dozvědět v přednáškovém cyklu pro veřejnost, který pořádá pražská Vysoká škola uměleckoprůmyslová. Time for design je možné sledovat i v přímém přenosu na webu ČT24. Příspěvek designéra Michala Froňka připadl na 3. dubna. Záznam najdete v tomto článku.

ZÁZNAM přednášky (zdroj: ČT24)

Anotace: Přednáška stručně představí historii sklárny BOMMA ve Světlé nad Sázavou, technologie, které se v továrně používají, výrobky vznikající touto technologií - včetně čoček do aut či flakonu na parfém. Představí také stávající kolekce designu a především novinky, které vznikly ve spolupráci s předními světovými designéry (Arik Levy, Iskos-Berlin), i již zavedené produkty vytvořené tuzemskými designery (František Vízner, Rony Plesl, Jiří Pelcl či Olgoj Chorchoj). Mimo jiné se přednáška zaměří na spolupráci s UMPRUM (Eliška Kuchtová, Daniel González, Jakub Pollág).

O přednášejícím: MICHAL FRONĚK studoval na UMPRUM v ateliéru Architektura + design. Společně s Janem Němečkem založil v roce 1990 studio Olgoj Chorchoj, které se věnuje architektuře a produktovému designu. Od roku 2000 vedou společně ateliér produktového designu na UMPRUM. Studio Olgoj Chorchoj vystavovalo například v galerii Moss a Radio House Gallery v New Yorku, v londýnské galerii Vessel, pravidelně také na milánském Design Weeku. Od roku 2010 působí Michal Froněk spolu s Janem Němečkem ve firmě BOMMA jako art directors.

Kdy a kde: Přednášky se konají na UMPRUM, nám. Jana Palacha 80, Praha 1, místnost 115. Začátek je vždy v 18:00.

Na webu ČT24 můžete sledovat ve spolupráci s UMPRUM také přednáškové cykly 3x20 (osobnosti UMPRUM představují jednotlivé obory) a Umění včera a dnes. Jejich záznamy, společně se záznamy z cyklu Time for design, najdete na následujícím odkazu: