Veletrh Art Prague – umění, kam se podíváš

Praha – Všechno, co jste kdy chtěli vědět o současné české výtvarné scéně, a nestihli jste to, nejdete na 13. ročníku veletrhu současného umění Art Prague, který celý týden hostí Kafkův dům. Ve čtyřech podlažích paláce od 11. do 16. března je k vidění na 600 děl v oblasti malby, sochy, kresby, instalace a nových médií. Všechna díla jsou prodejná.

Veletrh Art Prague je akce, která se snaží podávat ucelený obraz současných trendů ve výtvarném umění, proto tradiční galerijní prezentaci doplňuje bohatým doprovodným programem. Účastníci veletrhu mohou navštívit různé přednášky a diskuse, ve středu 12. března například od 18:00 proběhne diskusní panel na téma Umění a business - jak mohou spolupracovat umělci a umělecké projekty s firmami.

Reportáž Terezy Radvákové (zdroj: ČT24)

V programu jsou i výtvarné dílny pro děti i dospělé. Připraveno je také tradiční Nocturno, v jehož rámci bude ve čtvrtek 13. března veletrh přístupný veřejnosti i v pozdních hodinách. Stejně jako v předchozích letech, i letos vybere čestná porota umělce do 35 let, který obdrží cenu veletrhu, která mu finančně umožní další profesní rozvoj.

Vydáno pod