Ejhle, výtvarník! Petr Písařík vystavuje sám sebe

Praha - Kdo to tady myslí vážně? ptá se výtvarník a sochař Petr Písařík na své aktuální výstavě v pražské Galerii Václava Špály. Nepřipravil tak docela tradiční expozici, chce v ní totiž částečně bydlet a pracovat.

Petr Písařík vystavuje ve Špálovce (zdroj: ČT24)

Petr Písařík pracuje s barvou, spreji a flitry, ale i nejrůznějším odpadem. Do své tvůrčí kuchyně teď nechává nahlédnout i návštěvníky Špálovy galerie. Její horní patro totiž přeměnil ve svůj ateliér. Návštěvníkům i kolemjdoucím chce ukázat, jak to vypadá, když se někdo živí výtvarným uměním. 

  • "Hlavní část práce se bude odvíjet od šesti do deseti hodin večer po zavření. Celé je to osvícené, takže by to mohl být takový poutač na výtvarné umění. Neberu to jenom jako svoji reklamu, ale chtěl bych trošku upozornit i na to, že výtvarné umění to tady nemá vůbec lehké," vysvětlil výtvarník.

Další části výstavy představují jeho práci s prostorem, jeho plastiky i nejnovější malby, včetně šablon, které použil při jejich vzniku. V živý tvůrčí prostor, kde budou vznikat nové obrazy a sochy, se Špálova galerie promění do 27. dubna. Do netradičního ateliéru zapojí Písařík i hosty výtvarníky.

Vydáno pod