Electro swing si razí cestu do Prahy, v čele stojí Tape Five

Praha – Klub Lucerna Music Bar následuje trendy stejně jako Nová scéna Národního divadla. Proto už 29. dubna rozjede electroswingový večírek. Postará se o něj kapela Tape Five, která ve své tvorbě mixuje electro swing, bossanovu, nu-jazz a další příbuzné žánry. Sestava roztočí publikum dokola s aktuální deskou Swing Patrol.

Za projektem Tape Five stojí jeho duchovní otec Martin Strathauser – německý producent, multiinstrumentalista a autor většiny písní. Jednoho dne mu zkrátka došla trpělivost se stereotypní studiovou prací pro velké labely a rozhodl se pustit do něčeho odlišného. Netrvalo dlouho a s anglickým zpěvákem Henrikem Wagerem nahrál první skladbu.

Debut Tape Five vyšel v roce 2006 a dostal hravý název Swingfood Mood. Deska se rozutekla do prodejen v Evropě, Spojených států i do Asie. Od té doby se k prvotině přidali další tři sourozenci, a právě toho nejmladšího přijede sestava představit do Music Baru. Formace nezůstává jen u electro swingu, experimentuje s bossanovou, latino hudbou, nu-jazzem i retrem. Živá podoba Tape Five je velice variabilní. Na koncertní turné vyráží jako celý orchestr, oktet nebo sextet. V Česku jim bude stačit šestičlenný tým.

Skladby Tape Five vyšly také na 700 kompilacích, zaznívají i z reklam. Zatím nejčerstvějším počinem projektu je remixové album Geraldine’s Remixes, jež představuje tři velké hity - Geraldine’s Routine, Madame Coquette a Bad Boy Good Man - v netradičních deep house a dub step úpravách.