Stojí za pozornost: Kousavá zrzka Chlöe Howl

Pihatá zrzka Chlöe Howl má pichlavý pohled, kterým se vpijí do ostatních a nebojí se nahlas říct, co všechno jí na tomhle světě štve. I když to nejsou zrovna pěkné věci, díky jejímu zastřenému hlasu se poslouchají velmi příjemně. Debut plánuje sice až na podzim letošního roku, už podle dosavadní tvorby je však nasnadě, že toho devatenáctiletou rodačku z Británie čeká ještě hodně.

Jak už to u umělců bývá, i Chlöe objevila svůj hudební talent v raném věku. Když jí bylo deset, natočila a prodávala vánoční album, aby finančně pomohla své základní škole. O rok později zaslala do jedné hudební show krátkou hranou epizodu se skupinou The Trollmates, kde si zahrála jednoho ze zpívajících trolů. Zdánlivě bezvýznamný dětský soubor jí vyslal na americké turné a jako jeho členka se podívala dokonce i do Číny. Jeden z producentů ji naučil psát a skládat písničky a byla ruka v rukávě.

Přehlasované ö v jejím jméně není prý nic většího než chyba rodičů, kterou udělali v rodném listě. Když už je řeč o rodičích, narodila se anglickému otci a matce s welšskými kořeny.

Že bude zpěvačkou, si vydupala sama. Aby v šestnácti dokázala, jak vážně to myslí, rozhodla se odejít ze školy a věnovat se už jedině kariéře. Jakmile podepsala první smlouvu s nahrávací společností Columbia Records, bylo vymalováno. Díky tomu si ji čeští fanoušci mohli poslechnout na loňském festivalu Rock for People, kde poprvé vystupovala na hlavním pódiu.

Zpěvačka prozatím vydala tři EP a byla nominovaná na několik málo cen, oficiální desku vydá nakonec až v září. Její hudba využívá moderní elektro prvky, dala by se proto směle zařadit mezi electro pop či synthpop. Důraz je kladen také na texty, kde s největší otevřeností mluví o sexu, zklamání i pomluvách.