Semafor oslavuje na Hanspaulce. Svíčky sfoukne Suchý i Molavcová

Praha – Už padesát pět let chodí milovníci divadla na Semafor. Respektive do Semaforu, který na louce pod Hanspaulským zámečkem oslaví víc než půl století provozu. Stane se tak v rámci premiérového ročníku Hanspaulské divadelní forbíny, již zahájí komedie nastudovaná režisérem Jiřím Menzelem s názvem Další roky ve stejnou dobu v hlavní roli s Veronikou Freimanovou a Zdeňkem Žákem z dílny Divadla Bez Zábradlí.

Na oslavách Sedmi malých forem nebudou chybět přední představitelé scény jako Jiří Suchý, Jitka Molavcová, Karel Štědrý, Milan Drobný a další současní či bývalí členové sboru. Během večera zazní největší hity z pětapadesátileté historie Semaforu - třeba Včera neděle byla, Kapitáne kam s tou lodí, Tereza, Babeta, Dotýkat se hvězd a podobně.

Večer Hanspaulská divadelní forbína uvede speciální představení divadla Semafor The Best Of - 55 let Semaforu. Vedle výše zmíněných písniček soubor odehraje i scénky z nejúspěšnějších her divadla Semafor, od Člověka z půdy přes Kytici až po nově uvedené představení Kdyby tisíc klarinetů. Celý večer bude doprovázet rozšířený orchestr divadla Semafor pod vedením Jiřího Svobody.

Akce se koná i po celou sobotu. Její dopoledne naplní představení pro děti, konkrétně pohádka Dlouhý, Široký a Bystrozraký.

Divadlo Semafor založila v roce 1959 skupina umělců kolem Jiřího Suchého a Jiřího Šlitra. Akronym jména SEdm MAlých FORem mělo vyjadřovat původní smysl věnovat se co nejširšímu spektru žánrů. Tento záměr byl prosazován pouze v několika sezonách, později od něj bylo stále více upouštěno a zůstalo u názvu Semafor.