Harry Potter je zpět. Rowlingová vydala povídku na webu

Londýn - Harry Potter je zpět, alespoň v krátkém příběhu od J.K. Rowlingové. Slavnému kouzelníkovi je už 34 a trochu zešedivěl. Na tváři má novou tajemnou jizvu a nosí stále stejné kulaté brýle. Více se fanoušci mohou dočíst na webové stránce Pottermore.

Harry Potter na webu (zdroj: ČT24)

V povídce o 1500 slovech, která se objevuje po sedmi letech od poslední vydané knihy, se čtenáři s Harrym a jeho přáteli Ronem a Hermionou setkají při finále Světového poháru v kouzelnické hře na létajících košťatech zvané famfrpál v roce 2014.

Satira na bulvár

Harry je prošedivělý, stále ženatý s Ronovou sestrou Ginny a pracuje pro ministerstvo kouzel jako člen elitní jednotky bystrozorů, tedy kouzelníků specializovaných na boj s temnými silami. Také Hermiona a Ron jsou stále manželé. Bývalá třídní premiantka pracuje na vysoké pozici v rámci ministerstva kouzel a Ron se rozhodl pro podnikatelskou dráhu. V povídce se dále objevuje i Ginny Potterová a další spolužáci ze školy v Bradavicích.

Nové informace o hrdinech kouzelnické série Rowlingová nyní fanouškům sděluje provokativním způsobem coby fiktivní bulvární novinářka Rita Holoubková, která se už objevila v příbězích z Bradavic. Spisovatelka sama přitom tento typ žurnalistů nemá právě v lásce a povídka se dá chápat také jako satira na bulvární novinařinu.

Rowlingová již nechce vydat další pokračování románů o Harrym Potterovi, ale hodlá prý pokračovat ve zveřejňování povídek z Harryho světa. Fanouškům také jako volný odkaz na veleúspěšnou sérii nabídla sbírku povídek Fantastická zvířata a kde je najít. Pod pseudonymem Robert Galbraith dále vydala dva detektivní romány.