Nový film o Beatles natočí režisér Apolla 13 Ron Howard

Londýn - Milovníci Beatles mají opět důvod k radosti. Vzniká nový dokumentární snímek o koncertování legendární kapely. Režie snímku, který zachytí kariéru Brouků od prvního po poslední vystoupení, se ujal držitel Oscara Ron Howard. Dokument se na 166 koncertů v 15 zemích podívá optikou muzikantů a fanoušků.

Nový film o Beatles natočí Ron Howard (zdroj: ČT24)

Chystaný dokumentární film se vrátí k prvním rokům kapely a ukáže strmou cestu z liverpoolského Cavern Clubu až na poslední veřejný koncert v Candlestick Parku v San Francisku v roce 1966. Součástí snímku mají být desítky nejslavnějších skladeb kapely, ale také dobový materiál, který natočili fanoušci Beatles.

Nejslavnější okamžiky legendární čtveřice poskládá režisér Ron Howard, tvůrce Oscary ověnčeného Apolla 13 a Čisté duše. „Jsem nadšený a potěšený, že budu pracovat na tomto úžasném příběhu čtyř mladých mužů, kteří otřásli světem,“ říká filmař.

Coby producenti se na filmu přímo podílejí dva dosud žijící členové formace Paul McCartney a Ringo Starr a dále vdova po Johnu Lennonovi Yoko Ono i partnerka zesnulého George Harrisona Olivia. Název ani datum premiéry zatím nejsou známy.