Metalovou pevnost Brutal Assault dobudou Slayer

Jaroměř – Na metalovém festivalu Brutal Assault v pevnosti Josefov na Náchodsku dnes večer zahraje hlavní hvězda přehlídky, americká thrashmetalová legenda Slayer. Již 19. ročník festivalu trvá do 9. srpna, na třech pódiích zahraje téměř sto kapel.

Thrashmetalovou formaci Slayer založil na počátku 80. let Kerry King. Baskytaru vzal do ruky Tom Araya, druhou kytaru Jeff Hanneman a za bicí se posadil Dave Lombardo. Přelomovým úspěchem kapely bylo album Reign in Blood, které se díky 500 000 prodaných kopií stalo první zlatou deskou skupiny, která se dnes řadí po bok Metalliky.

Na počátku 90. let Slayer oslnili platinovým albem Seasons in the Abyss spojeným s turné Clash of Titans. Za skladbu Eyes of the Insane z alba Christ Illusion obdržela kapela cenu Grammy. Po několika výměnách bubeníka se za bubny vrátil Dave Lombardo.

Příznivci tvrdé muziky dále ocení účast švédské kapely Amon Amarth, deathcorových Bring me the horizon anebo americké skupiny Sick of it all. Letošní novinkou v josefovské pevnosti, která tvrdé muzice dodává potřebný genius loci, je prostor zvaný oktagon, kde účastníci ve spletitých uličkách najdou autogramiády, výstavu obrazů nebo novou hospodu. Podrobnosti a kompletní program najdete na stránkách festivalu.

Vydáno pod