ZÁZNAM: Koncert pro rodiny padlých vojáků

Na webu ČT24 jste mohli 13. srpna sledovat v přímém přenosu koncert, jehož cílem bylo podpořit rodiny vojáků, kteří zahynuli v červenci tohoto roku v důsledku sebevražedného útoku v Afghánistánu. Benefiční akce Andělská křídla, pořádaná Svazem vojáků z povolání Armády ČR, vynesla během večera 149 020 korun. Záznam koncertu si přehrajte v tomto článku.

ZÁZNAM koncertu (zdroj: ČT24)

Benefiční koncert byl podporou veřejné sbírky pro rodiny padlých vojáků, kterou jako výraz solidarity a úcty k oběti svých přátel uspořádali výsadkáři. Finanční dary je možné posílat na sbírkový účet Charity ČR číslo: 44665522/0800 u České spořitelny, variabilní symbol 916 (pomoc rodinám v tíživých situacích) až do konce srpna 2014, peníze pak budou rovným dílem rozděleny 1. září. 

Návštěvníci Divadla Broadway se mohli během večera zapojit do dražby předmětů, které zaslaly osobnosti především české sportovní a kulturní scény. Dražba pokračuje i po skončení koncertu na stránkách benefičního projektu Andělská křídla

Veřejnou sbírku svým vystoupením podpořili Helena Vondráčková, Monika Absolonová, šansoniérka Renáta Drösslerová, Marián Vojtko, Daniel Landa, skupina Support Lesbiens či houslové trio Inflagranti. Celý večer se odehrál v režii Michala Cabana.

Celkově sbírka na pomoc rodinám pěti padlých výsadkářů vynesla už přes čtyři miliony korun. Peníze na konto, spravované charitou, poslalo přes 2 300 dárců – lidí, firem, ale i obcí a měst. Přes sto padesát tisíc korun se podařilo získat prodejem triček s nápisem Jsem hrdý na naše vojáky. Další peníze chtějí chrudimští výsadkáři pro manželky a děti svých padlých kolegů získat prodejem samolepek s motivem žluté stuhy a nápisem podporuji české vojáky.

Vydáno pod