SUŠ Ostrava představuje letošní Sklizeň

Ostrava - Obrazy navršené na hromadu, váza balancující na hraně stolu nebo oblíbené výroky ze školních lavic. Tak dopadla ostravská Sklizeň v klubu Cooltour. Výstava závěrečných prací studentů Střední umělecké školy (SUŠ) dostala nečekanou podobu.

SUŠ Ostrava představuje letošní Sklizeň (zdroj: ČT24)

Galerie vypadá jako školní třída, obrazy zdánlivě nedokonale přečuhují, klasici se houpou nad školními židlemi. Zástupce ředitele SUŠ Martin Mikolášek výstavu chválí: „Myslím, že stojí za pozornost, protože ji kurátor Roman Šedina nainstaloval pro Ostravu naprosto neobvyklým způsobem. Nejde totiž jen o součet jednotlivých výtvarných artefaktů v jednom prostoru, ale o celek, kde věci reagují na barvu, tvar či materiál dalších věcí zastoupených v instalaci a ta jako celek je potom šita přímo na míru prostoru.“

Ostravská SUŠ vypustí do světa ročně 60 studentů. Většina z nich se dostane na preferované vysoké školy. „Snažíme se hledat jejich individuality a podpořit je tak, aby se z nich stali opravdoví výtvarníci a designéři,“ říká kurátor Sklizně Roman Šedina. Nakolik se to daří, mohou diváci v centru Cooltour posoudit do 30. října.