Čtyři američtí tátové vzali hudbu do vlastních rukou

Praha – The Piano Guys je skupina čtyř amerických otců, kteří přeměňují popové hity na klidnější akustické skladby. A rozhodně se jim daří – na YouTube mají třeba víc fanoušků než One Direction.

Hvězdní The Piano Guys (zdroj: ČT24)

„Vždycky jsme chtěli vzít klasickou hudbu z koncertních síní a dát ji do úplně nového prostředí,“ říká člen kapely Steven Sharp Nelson.

Klasickou hudbu doprovází poněkud netradiční videa, a právě ta jim zajistila stále se rozrůstající fanouškovskou základnu a vydání v pořadí už pátého alba. „Myslím, že jsme měli štěstí, že jsme začali před pár lety, když byl YouTube na vrcholu. Všichni sdíleli videa, to bylo na Facebooku moderní. Bez sociálních médií bychom dnes nebyli, kde jsme,“ dodává Al van der Beek.

Roli hraje i inovace a netradiční prostředí videoklipů. „Paulova vize je dát piano nebo čelo na bláznivá místa, kde je ještě nikdo neviděl,“ vysvětluje van der Beek.

The Piano Guys si tak zahráli na Velké čínské zdi nebo u sochy Krista Spasitele v brazilském Riu. A už brzy chtějí zvládnout i dalších zbývajících pět divů světa.