Sašu Rašilova má každý rád. ČT adaptuje americký sitcom

Praha - Že příbuzné si nevybíráš, o tom se přesvědčuje sportovní novinář Ray Baron už od roku 1996. Americký komediální seriál Raymonda má každý rád čeští diváci znají, poznají ho ale ještě trochu jinak. Česká televize totiž získala práva k adaptaci tohoto oblíbeného sitcomu. Raye, přejmenovaného na Rudyho, si zahraje Saša Rašilov.

Seriál s Rayem Romanem v hlavní roli vysílala televize CBS v letech 1996 až 2005 a získal několik cen Emmy. ČT začne s natáčením ještě letos. Za dvanáct dílů se seznámí diváci s hlavním hrdinou, jehož rodinný život by probíhal vcelku normálně, kdyby v domě přes ulici nežili jeho rodiče a starší bratr. Kromě Saši Rašilova se v české verzi objeví Jitka Schneiderová, David Novotný, Pavel Zedníček a Eva Holubová.

"Se svými univerzálními tématy manželského soužití, sourozenecké rivality a rodinného propletence švagrů a tchýní je sitcom Raymonda má každý rád ideální pro lokální adaptace," domnívá se domnívá se výkonný viceprezident Sony Pictures Television Jeff Lerner.

Podle kreativního producenta Jana Šterna zapadnou Rayovy příhody dobře i do českého prostředí. „Odráží totiž situaci typickou pro mnoho českých rodin: rodiče se v domácnostech svých dětí chovají jako doma a bývají až přehnaně  starostliví. Diváci se proto do kůže Raymonda alias Rudyho jistě rychle vcítí. Věřím, že si Rudyho i s celou jeho rodinou oblíbí,“ přeje si. 

Saša Rašilov a Ray Romano - Rudy a Roy
Zdroj: ČT24/ČTK

Sitcom byl už adaptován v zemích Blízkého východu, v Polsku, Izraeli a Rusku. Na obrazovkách České televize se seriál Rudyho má každý rád objeví na podzim roku 2015.

Vydáno pod