Alla Pugačovová - primadona ruské populární hudby

Moskva - Její jméno znal za minulého režimu v Čechách kdekdo. Primadona ruské „papsy“ - populární hudby, Alla Pugačovová, patřila k významným exportním položkám ruské kultury. V českém rozhlase hráli stále dokola její písničky Králové nemůžou všechno a Harlekýn. „Božská“ Alla, narozená 15. dubna 1949, na sebe svými výstřelky a extravagantním vystupováním strhává pozornost i dnes.

Jako živoucí památník je v Rusku téměř úředně chráněna. Za prezidenta Borise Jelcina se oslavovaly na státní úrovni její padesáté narozeniny. Celkem vydala přes 40 CD a nespočet singlů a zahrála si v řadě filmů. Do čela režimní sovětské popkultury se vyhoupla v roce 1975.

V 80. letech cestovala Alla velice často do Švédska. Tam začala spolupracovat se švédskou hvězdou Jacobem Dahlinem v populárním rádiovém pořadu Galaxie. Později zde vystupovala i v jeho televizním pořadu. Jacob a Alla spolu nahráli několik písní včetně písně „Superman“. V návaznosti na tuto píseň vydala Alla jediné anglicky nahrané album „Alla Pugacheva in Stockholm“.

Estrádní zpěvačka Alla Borisovna Pugačovová, která jako poslední získala titul národní umělkyní SSSR, se na výsluní dostala v 70. letech - od roku 1978 byla zaměstnankyní sovětské monopolní agentury Roskoncert, posléze i  uměleckou vedoucí studia Divadla písní. V roce 1993 založila firmu Alla a pokoušela se pod touto značkou neúspěšně prodávat vlastnoručně navržené boty, podobně neuspěly i její parfémy.