Univerzální respondent Suchý - pohladil Obamu, chce pracovat v CNN

Praha - Občan Suchý - postava, jejíž ruka pohladila na pražských Hradčanech amerického prezidenta Baracka Obamu. Tento muž se ale respondentem médií stal již mnohokrát. Jaroslav Suchý je všude tam, kde se něco děje. Pamatovat si jej můžete ale také ze zatýkání na Národní třídě, kde přihlížel počínání policistů ve směnárně, nebo z televizní krize, kdy si nedovedl vybrat, na čí straně bude stát.

Jaroslav Suchý viděl zblízka například bývalého francouzského prezidenta Jacquese Chiraca, podal si ruku s prezidentem státu Izrael, byl se podívat na Berdychův gang, u Vrchního soudu v Praze přišel pohlédnout na heparinového vraha Zelenku, a vystupoval dokonce i v televizním pořadu Kufr nebo X Factor.

Loňského 6. října se mihl na Národní třídě, kde zatýkala policie kvůli praní špinavých peněz. „Tady přistály speciální zásahové jednotky. Viděl jsem, která nastupovala dovnitř,“ potvrdil Suchý. Zanedlouho poté, 17. listopadu, se zúčastnil pietní akce, kterou provázely protesty aktivistů.

Pohlazením Obamy se definitivně zviditelnil

V neděli 5. dubna pak pohladil Baracka Obamu po hlavě, čímž si konečně vydobyl svoji chvíli slávy ve všech českých televizích a novinách. Všimly si jej i zahraniční agentury. Na prezidenta velmoci ale musel čekat už od rána. Sledoval i jeho pobyt v hotelu Hilton.

I když se Jaroslav Suchý dostal do bezprostřední blízkosti Baracka Obamy, při Bushově návštěvě v roce 2007 úspěšný nebyl. Alespoň se o to pokusil a vše dopředu nahlásil týdeníku Mladá Fronta DNES: „Dnes proniknu do bezprostřední blízkosti prezidenta USA Bushe, abych dokázal, jak mizernou má ochranu… Ale nechci mu ublížit, jen ho požádám o podpis.“  

Jaroslav Suchý rád sbírá zážitky a vystavuje se záři reflektorů. Nutno dodat, že je často na správném místě ve správný čas. Jeho osobu komentoval klinický psycholog Karel Bumbal: „Jsou lidé, kteří mají potřebu být viděni, a nepochybně jsem některé z nich měl i tady v pracovně. To ještě ale nemusí mít známky duševní choroby, spíš se jedná o nějaké drobné poruchy.“

Suchý pracoval i pro vládu

V roce 2006 pracoval ve volebním štábu ČSSD, zapojil se do činnosti ministerstva vnitra a pracoval také pro Janu Bobošíkovou.

Ve svých názorech ovšem Suchý nemá příliš jasno, při televizní krizi totiž stál na obou stranách barikády. „Já jsem se dostal k práci pro tým Jany Bobošíkové tak, že jsem zavolal jednoho dne na jedno telefonní číslo,“ uvedl Suchý. Poté ale před budovou České televize volal po jejím odstoupení.

Jaroslav Suchý má ovšem ještě odvážnější plány. Hodlá se stát slavným zpravodajem americké stanice CNN. Navíc chce dostudovat právnickou fakultu, což se mu zatím nepodařilo. Momentálně je Suchý bez práce. Má proto čas chodit na soudy - jako divák, svědek a dokonce i žalující strana. Nedávno totiž zažaloval ministerstvo školství za to, že musel chodit na zvláštní školu. Soud ovšem žalobu zamítl. Jaroslav Suchý se ale nevzdává a proti rozhodnutí se chce odvolat.

  • Jaroslav Suchý v soutěži X Factor autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/8/799/79854.jpg
  • Jaroslav Suchý autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/8/799/79853.jpg
  • Česká televize autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/3/223/22291.jpg