Poc: Chceme spravedlivé platy bez ohledu na původ

Praha – Spravedlnost v platových podmínkách napříč EU, a to bez ohledu na původ – to je jedna z volebních priorit ČSSD a jejího kandidáta Pavla Poce, který strávil v Evropském parlamentu už předchozích pět let. Rád by podle svých slov pokračoval v agendě, které se dosud věnoval: Životnímu prostředí či zdravotnímu stavu Evropanů.

Poc: Nechceme diskriminaci podle původu (zdroj: ČT24)

ČT postupně představuje priority všech lídrů politických stran a seskupení, které kandidují do Evropského parlamentu.

Jedním ze sociálně demokratických hesel směrem k EU je boj proti otrokářským praktikám. Podle Poce jde možná o příliš tvrdý výraz, přesto prý oprávněně naznačuje vážný problém. „Existuje zde základní právo a svoboda pracovat v libovolné zemi, přitom není zcela pravidlem, že za stejnou práci by občan jiné země pobíral stejnou mzdu jako místní,“ tvrdí Poc, který by rád prosadil garanci stejné mzdy.

Důležité je podle něj také omezit praxi tzv. delegovaných aktů, kdy Evropská komise projednává své návrhy nikoliv s europarlamentem, ale pouze s Evropskou radou. Poslanci tak jsou podle Poce obcházeni při některých velmi kontroverzních tématech. V otázce zdraví považuje jako svůj úspěch prosazení směrnice o boji proti nárůstu výskytu rakoviny tlustého střeva a konečníku, rád by se i nadále podílel také na politice životního prostředí.