Bezděk míří do čela Generali PPF Holding

Praha – Expert na důchodový systém Vladimír Bezděk od září nastupuje do vrcholné pozice ve skupině Generali PPF Holding. Stane se generálním ředitelem a předsedou představenstva Generali Slovensko. Bezděk tak nastoupí na místo po Antonínu Nekvindovi, který působil na Slovensku od roku 1998. K Bezděkově jmenování je ještě potřeba získat nezbytné hlasy členů představenstva.

Bezděk pracoval v letech 1997 až 2006 v České národní bance. Od roku 2007 do letošního května působil jako generální ředitel a předseda představenstva Aegon Pojišťovny a Aegon Penzijního fondu v ČR. „Cenou zaplacenou za tuto jedinečnou zkušenost byl mizící čas pro můj osobní život. V posledním období jsem se v tomto směru dostal do situace, která již nebyla dále udržitelná,“ komentoval v květnu Bezděk důvody, které ho vedly k odstoupení z funkce ve vedení Aegonu. V letech 2004 a 2005 a od ledna do června 2010 vedl expertní skupinu vlády ČR zaměřenou na přípravu důchodové reformy.

Ladislav Bartoníček, ředitel Generali PPF Holding:

„Vladimír Bezděk bude pro naši skupinu významnou posilou. Jeho znalosti pojišťovnictví a penzijního systému napomohou dalšímu rozvoji nejen naší dceřiné firmy na Slovensku, ale i aktivit Generali PPF Holdingu v celém regionu střední a východní Evropy.“

Členem NERV prý Bezděk nadále zůstane

V letech 2004 a 2005 a od ledna do června 2010 respektovaný odborník na penzijní systém vedl skupinu vlády ČR zaměřenou na přípravu důchodové reformy. Tato skupina již ukončila činnost. Premiér Petr Nečas si vybral Bezděka počátkem srpna do obnovené Národní ekonomické rady vlády (NERV). Tento expertní a nezávislý orgán má 15 členů a bude se scházet pravidelně jednou měsíčně. „Předpokládám, že ve funkci člena NERV budu pokračovat,“ řekl Bezděk.

Nekvinda přispěl k vybudování České pojišťovny - Slovensko (ČPS), která se stala třetí největší na slovenském trhu. Po vytvoření Generali PPF Holdingu se pod jeho vedením v roce 2008 sloučila ČPS a slovenská pojišťovna Generali a vytvořila se Generali Slovensko.

Generali PPF Holding působí ve 14 zemích střední a východní Evropy. Holding spravuje prostřednictvím dceřiných společností aktiva přes 14 miliard eur (zhruba 347 miliard Kč) a poskytuje v regionu služby více než deseti milionům klientů. Generali PPF Holding je společný podnik Assicurazioni Generali (51 procent) a PPF Group (49 procent).

NERV
Zdroj: ČT24