V červnu British Airways kvůli stávce přepravily o desetinu méně cestujících

Londýn – Aerolinky British Airways v červnu přepravily oproti loňskému červnu o desetinu méně cestujících. Důvodem jsou stávky nespokojených zaměstnanců za mzdy a pracovní podmínky. Společnosti, které mají s palubním personálem dlouhodobý spor, v červnu přepravily 2,5 milionu cestujících. V červnu minulého roku to bylo 2,93 milionu lidí. Vytíženost letadel klesla o dvě procenta na lehce přes tři čtvrtiny.

Hlasování o stávce se odkládá

Minulý týden odborový svaz Unite odložil hlasování o dalším protestu vůči letecké společnosti. Členové svazu tak mají získat čas na prostudování podmínek, které jim management British Airways předložil v posledním návrhu.

Letos již zaměstnanci palubního personálu stávkovali 22 dní. Aerolinky kvůli těmto protestům přišly o 150 milionů liber (4,7 miliardy korun). Příčinou sporů mezi vedením a některými zaměstnanci je plán firmy ušetřit ročně zhruba 62,5 milionu liber ve snaze vyrovnat se s poklesem poptávky, výkyvy cen paliva a ostrou konkurencí. Akcie firmy dnes oslabily o 0,6 procenta na 187,2 pence.

Vydáno pod