Výroba serverů pro HP zaměstná v kutnohorském Foxconnu 700 lidí

Kutná Hora - V novém kutnohorském závodu společnosti Foxconnu se otevře 700 nových pracovních míst. Vyrábět budou servery pro americký Hewlett Packard (HP), který odsud plánuje expedovat přibližně milion serverů ročně. HP výši investice nesdělilo s tím, že jde o záležitost Foxconnu. Servery z Kutné hory se budou používat v Evropě, na Středním Východě i v Africe.

„Foxconn pro nás už deset let vyrábí osobní počítače. Potřebujeme zhruba sedm set lidí minimálně se středním vzděláním a znalostí angličtiny. To znamená, že se hledal region, kde by byla dostupnost těchto kapacit,“ zdůvodnil kroky HP generální ředitel jeho české pobočky Jan Kameníček.

Kutnohorský závod bude moci ročně vyrobit až milion průmyslově standardizovaných serverů, což je celková produkce Foxconnu v Česku v uplynulých třech letech.

Rozšíření výroby v kutnohorském Foxconnu (zdroj: ČT24)

Výroba v Kutné Hoře byla zahájena v květnu

Už dnes Foxconn školí tři stovky nových zaměstnanců. V prosinci by měl být nábor ukončen a továrna se rozjede naplno. Hewlett Packard počítá s tím, že zde výrobu udrží minimálně pět let. Úřadům práce v regionu se tak mírně uleví, neboť registruje skoro devítiprocentní nezaměstnanost. „Jsme s Foxconnem v kontaktu a pomáháme jim s hledáním ubytování pro zaměstnance. Firma chce zaměstnávat hlavně Čechy, a tak to samozřejmě vítáme,“ uvedl místostarosta Kutné Hory Václav Vančura.


Výroba pro Hewlett Packard tvoří většinu tuzemské produkce Foxconnu. V posledních deseti letech pro něj vyrobil třicet milionů počítačů. Foxxcon loni utržil 84 miliard korun a zároveň je i druhým největším exportérem hned po mladoboleslavské Škodě Auto.

Foxconn v Kutné Hoře
Zdroj: ČT24
Vydáno pod