Porsche svolává k prohlídce vozy Panamera

Frankfurt nad Mohanem - Kvůli napínačům bezpečnostních pásů, které můžou být vadné, svolává německý koncern Porsche k prohlídce všechny vozy s typovým označením Panamera. Jedná se o zhruba 11 300 vozů modelu, který se prodává teprve několik měsíců. Německý výrobce luxusních sportovních vozů se tak obrací na majitele aut ze své výroby krátce po skandálu s kvalitou vozů Toyota. Japonská firma byla nucena kvůli problémům s nechtěným zrychlováním a dalším potížím svolat po celém světě k opravě přes osm milionů automobilů.

V posledních letech přitom automobilka Porsche dostávala nejvyšší známky při hodnocení kvality od průzkumové a poradenské agentury J.D. Power. V koncernu je proto situace s modelem Panamera hořkou pilulkou pro Michaela Machta, který řídil výrobu, než byl koncem července jmenován šéfem značky.

Právě Panamera však měla koncernu zajistit nové tempo růstu a přetáhnout k němu zákazníky konkurenčních vozů Maserati Quattroporte a Mercedes-Benz CLS. Podle dnešní zprávy by mělo mechaniky navštívit všech 11 300 těchto aut, aby jim prohlédli napínače pásů.

Podíl v Porsche drží německý koncern Volkswagen a zpráva by jeho manažery mohla přimět k zákroku. Martin Winterkorn, předseda představenstva Volkswagenu i Porsche SE, opakovaně říkal, že čím lepší pověst značka má, tím větší samostatnost v celé skupině dostane.

Maserati Quattroporte
Zdroj: ČT24/Maserati