Škoda v březnu lámala rekordy, prodala 73 tisíc vozů

Mladá Boleslav – Mladoboleslavská automobilka Škoda Auto prodala v 1. čtvrtletí tohoto roku 179 tisíc vozů. Meziročně jí tak prodeje narostly o čtvrtinu. Pozitivní vliv na výsledky měl zejména čínský trh, kde prodej vzrostl o 122 procent na téměř 43 tisíc vozů. V březnu Škoda dosáhla dokonce měsíčního rekordu v historii firmy, když prodala 72 900 vozů.

V Česku se Škodovce taky dařilo

V Česku Škoda Auto od začátku roku prodala 13 tisíc vozů, což je téměř o tři tisíce více než loni. Nejprodávanější modelovou řadou zůstává v České republice Octavia s 6,5 tisíci prodanými vozy. Tržní podíl mladoboleslavské značky v Česku za první čtvrtletí roku dosáhl podle mluvčího firmy Jaroslava Černého 33,4 procenta. Kromě České republiky se firmě velmi dařilo i v Polsku.

Mluvčí Škoda Auto Jaroslav Černý:

„Německo je sice nadále nejsilnějším trhem západoevropského regionu, ale tamní trh zaznamenal proti loňsku výrazný pokles.“

O 13 procent se zvýšil prodej také v západní Evropě, pokud by však z této statistiky bylo vyjmuto Německo, byl by nárůst dokonce 43 procent. Pozitivně se v tomto teritoriu projevoval trh ve Velké Británii, kde se prodalo téměř 12 tisíc škodovek, o 72 procent více než loni. Dodávky nicméně rostly i ve Španělsku, Portugalsku nebo Norsku.

Vydáno pod