COOP jde s dobou, můžeme platit kartou či vybírat hotovost

Praha - Platit nákupy kartou, vybírat u pokladen hotovost, dobíjet kredit mobilních telefonů či zaplatit složenku budou moci lidé od léta v některých družstevních prodejnách COOP. Ten totiž do srpna platebními terminály vybaví 1800 ze zhruba 3000 svých obchodů, které provozuje zejména v menších městech a na venkově. Služby, které budou moci lidé díky terminálům využívat, se budou lišit podle prodejen, platba kartou ale bude k dispozici takřka ve všech. Některé družstevní obchody totiž aktivovaly jen část nabídky.

„Do konce srpna by mělo být nainstalováno všech 1800 terminálů. Máme již připravenou smlouvu na cashback. Na terminálech je možné dobíjet telefony a v srpnu chceme spustit placení složenek,“ řekl dnes předseda Svazu českých a moravských spotřebních družstev Zdeněk Juračka. Dodal, že výběrové řízení na zúčtovací banku vyhrála ČSOB.

Spotřebním družstvům skupiny COOP loni vzrostl maloobchodní obrat meziročně o 5,3 procenta na 28,6 miliardy korun. Pokud by měla spotřební družstva COOP jednoho vlastníka, patřilo by jim na loňském žebříčku největších tuzemských obchodníků šesté místo.


Loni spotřební družstva COOP v Česku provozovala 2938 prodejen, z toho 425 v maloobchodních řetězcích COOP Tuty, COOP Tip, COOP Terno, COOP Diskont a COOP Stavebniny.

Ilustrační foto
Zdroj: ČT24