Škodovka bude v Číně vyrábět taky Superby

Mladá Boleslav - Škoda Auto bude v Číně vyrábět svou vlajkovou loď, model Superb. Mírně modifikovaný vůz bude sjíždět z výrobní linky továrny Volkswagenu v Šanghaji. Pod názvem Superb Hao Rui se stane už třetím modelem mladoboleslavské automobilky určeným pro čínské zákazníky. Řekl to dnes mluvčí automobilky Evžen Krauskopf.

V Číně už Škodovka prodává octavii a od konce loňského roku také fabii. Loni se Čína stala pro největší českou automobilku s prodanými 59 284 vozy druhým nejúspěšnějším trhem po Německu, Česko bylo přitom až na třetím místě. „Tamní trh považujeme za velmi perspektivní a máme od něj velká očekávání. Představení superbu je zároveň součástí strategie růstu, která každý rok počítá s uvedením jednoho nového klíčového modelu,“ řekl mluvčí.

Superb Hao Rui bude lehce upraven tak, aby vyhovoval čínskému vkusu. Škoda jej tamním zákazníkům poprvé představí na autosalonu v Šanghaji, který začne v pondělí. „Vystavíme model v takové podobě, v jaké bude v Číně vyráběn,“ řekl Krauskopf s tím, že superb nebude na čínský trh zaveden ihned, ale až v průběhu roku.

Ming Rui a Jing Rui

Škoda Auto na autosalonu vystaví i další dva modely, které už v Číně prodává. Octavia Ming Rui byla na čínský trh zavedena v červnu 2007, Fabia Jing Rui koncem loňského roku. „Rozšíření nabídky o modely Fabia Jing Rui a Superb Hao Rui by mělo dopomoct k dalšímu výraznému zvýšení prodejů,“ dodal Krauskopf. Firma v Číně využívá síť více než 200 obchodníků a servisních partnerů.