PPF a ECM Group vytvoří společný realitní holding

Praha - Novou obří akvizici na realitním trhu dnes oznámila investiční skupina PPF nejbohatšího Čecha Petra Kellnera a developerská společnost ECM. Obě firmy vytvoří společný realitní holding pod vedením majitele ECM Milana Janků. Mělo by jít o jedno z největších uskupení svého druhu ve střední Evropě.

„Toto strategické spojení dává, podle mého názoru, investorům i celému realitnímu trhu jasný signál, že na něj vstupuje silná, stabilní, nadnárodní skupina, která má, nehledě na současnou globální recesi, slibné předpoklady k dynamickému, udržitelnému růstu,“ uvedl Janků.

„Spojení sil v oblasti realitního podnikání obohacuje Skupinu PPF o zkušenosti a know-how Milana Janků, který by měl převzít manažerské řízení holdingu. Cíleně vytváříme takovou firmu, která rozsahem aktiv, komplexností přístupu, manažerským zázemím, finanční disciplinou a transparentností má reálné ambice stát se vedoucím hráčem v realitním a nemovitostním podnikání v zemích střední a východní Evropy, v Rusku a Číně,“ uvedl akcionář skupiny PPF Jiří Šmejc.

Součásti nového holdingu PPF a ECM:

Součástí nové společnosti budou podle prohlášení obou firem mimo jiné tyto firmy a projekty: investiční realitní portfolio PPF, developerské projekty PPF v ČR, Rusku, Rumunsku, Číně, společnost Domus Eventis, podíl ve stavitelské skupině PSJ, maloobchodní řetězec Carrefour na základě franšízy na Slovensku. Do společného Holdingu bude převeden také minoritní podíl na společnosti ECM GROUP N.V.

O tom, že se PPF chce připojit k projektům ECM, se spekulovalo už dříve. Zvlášť když v některých oblastech spojila své síly s finanční skupinou J&T. Její banka totiž ECM financuje.