Fabia Scout, jak se vám líbí?

Mladá Boleslav - Mladoboleslavská automobilka Škoda Auto dnes zveřejnila první fotografie nového modelu Fabia Scout, který zažije světovou premiéru na nadcházejícím autosalonu v Ženevě. První vozy z této série by měly být na trh dodány v květnu, cena auta zatím nebyla stanovena.

V designové linii Scout již Škodovka vyrábí modely Octavia a Roomster. Od sériové verze se Fabia Scout na první pohled liší speciálně tvarovaným nárazníkem, ochrannými kryty na bocích karoserie, tónovanými skly nebo střešním nosičem ve stříbrné barvě. Kola z lehké slitiny Arktos byla určena speciálně pro tento model, stejně jako čalounění v interiéru vozu.

Pro Fabii Scout jsou připraveny čtyři motory. Benzinové budou o objemu 1,4 litru s výkonem 63 kW (86 koní) a o objemu 1,6 litru s výkonem 77 kW (105 k). Tento motor bude k dispozici také se šestistupňovou automatickou převodovkou. V nabídce naftových motorů figuruje agregát se zdvihovým objemem 1,4 litru o výkonu 59 kW (80 k) a dále motor o objemu 1,9 litru s výkonem 77 kW (105 k).

Na ženevském autosalonu však automobilka představí ještě jednu mnohem očekávanější novinku, kterou bude lehký terénní vůz Yeti. Ten se má k prvním zákazníkům dostat v létě. Na trh by měl ještě letos přijít také Superb ve verzi combi.