Pražskou burzu zachvátila panika, s některými tituly se dokonce přestalo obchodovat

Praha - Na pražskou burzu se opět vrátila panika. Hlavní index PX ztratil 10,2 procenta, což představuje druhý největší propad v patnáctileté historii pražského trhu. S akciemi Komerční banky a NWR se dokonce muselo kvůli dvacetiprocentnímu propadu na chvíli pozastavit obchodování.

Krátce po 15. hodině se na patnáct minut zastavilo obchodování s akciemi Komerční banky. Důvodem byl více než dvacetiprocentní propad ceny. Z podobných příčin následovaly bankovní dům i cenné papíry NWR. Akcie komerční banky nakonec skončily v minusu o více než 17 procent, dnešní rekordman - developer NWR - se propadl o 22,7 procenta.

Od začátku roku o 60 procent níže

Pražská burza má za sebou další černý týden. I když byly i zelenější dny, po většinu týdne zavíral trh v červených číslech. Celkově se tak za uplynulý týden propadl o více než 14 procent. Celková letošní ztráta se tak výrazně přiblížila 60 procentům. Zatímco poslední obchodní den roku 2007 skončil index PX, který se počítá z cen 14 nejlepších akcií, na hodnotě 1815,1, dnes burza uzavřela na 742,8.

Vyprodávala celá střední a východní Evropa