Zaměstnavatelem roku do pěti tisíc zaměstnanců je Hyundai Motor Czech

Praha - Vítězem letošního 13. ročníku soutěže Sodexo Zaměstnavatel roku 2015 byla v kategorii do 5000 zaměstnanců zvolena společnost Hyundai Motor Manufacturing Czech. Následovaly společnosti Foxconn CZ a AGC Flat Glass Czech. V kategorii zaměstnavatel roku s více než 5000 zaměstnanců vyhrál Arcellor Mittal před společnostmi Škoda Auto a Siemens.

Zaměstnanci oceňují kromě dobrého platu i benefity (zdroj: ČT24)

Nejprogresivnějším zaměstnavatelem do 500 zaměstnanců se stala společnost Jablotron Alarms, nejžádanějším zaměstnavatelem mezi vysokoškoláky Google, zaměstnavatelem bez bariér pak McDonald's.

„Letošní výsledky potvrdily, že na jedné straně mohou uspět firmy s respektovanou značkou, ale také ty, které nabízejí nové a inovativní přístupy směrem ke svým zaměstnancům. Firmy budou nově muset lépe hledat nové zaměstnance a nabízet jim i jiné benefity než dobré peněžní ohodnocení,“ uvedla generální ředitelka Sodexo Benefity Martina Grygar Březinová.

Organizátorem ocenění je Klub zaměstnavatelů, který ve svém čtvrtém roce činnosti sdružuje přes 160 členů, převážně ředitelů lidských zdrojů většiny renomovaných zaměstnavatelů působících v ČR. Generálním partnerem soutěže je společnost Sodexo Pass.