Takto vypadá – nová Fabia

Praha – Škodovka zveřejnila první fotky nové Fabie. Bude mít větší zavazadlový prostor, dokonce největší v dané třídě. Dostane také nové úspornější motory. Výroba začne tento měsíc. Podle šéfdesignéra firmy Jozefa Kabaně je nová generace nižší a širší než doposud, a tím pádem i stabilnější na silnici. Letitá Fabia byla vloni hned po Octavii druhým nejprodávanějším vozem automobilky.

Také nová Fabia má zvýrazněnou masku chladiče s ostře řezanými světlomety, tvarovanou kapotou se dvěma charakteristickými prolisy po stranách a šířku zvýrazňující mlhové světlomety. Koncové světlomety mají tradiční tvar písmene C a nechybí ani příčné prolisy kolem registrační značky, podobně jako další nedávno představené modely Škody.

Oproti své předchůdkyni je nová Fabia o devět centimetrů širší a o tři centimetry nižší. Kufr má být největší ve své třídě. Celkem bude mít k dispozici sedm motorů, které nabídnou proti předchozí generaci úsporu až 17 procent. 

U Fabie se představí deset „chytrých řešení“, mezi nimi poprvé u modelu Škoda technologii MirrorLink, s jejíž pomocí lze propojit chytrý telefon s vozidlem. V nabídce bude na výběr mezi 15 barvami karoserie a k tomu navíc speciální barevný koncept s možností individuální volby barvy střechy, kol z lehkých slitin a krytů vnějších zpětných zrcátek. K dostání budou tři stupně výbavy.

Výstavní premiéru bude mít nová Fabie na pařížském autosalonu na začátku října.