Čas na koupi školní tašky. Děti chtějí tu se Spidermanem a Kitty

Praha - Do konce letních prázdnin zbývá čtrnáct dní a školní pomůcky začínají plnit nejen regály v obchodech, ale i reklamní letáky. Podle odborníků dosáhne jejich prodej vrcholu příští týden. Mezi samotnými dětmi je nejoblíbenější výbava s motivy seriálů, filmů nebo hraček.

U chlapců vede školní výbava se Spidermanem a Transformery, u dívek motivy seriálů Monster High, Winx a značka Hello Kitty. Letos vzrostla kvůli nedávnému mistrovství světa i poptávka po potřebách s fotbalovými motivy.

Školní potřeby zdražily proti minulému roku o pět procent. Výbava pro prvňáka tak podraží o 200 korun na více než 4 100 korun. Pokud ale rodiče využijí slevové akce, mohou ušetřit až třetinu. Vyplývá to z analýzy, kterou společnost Česká distribuční provedla na základě letákových slevových akcí obchodních řetězců.

Prodejci v posledních dnech spustili slevové akce, největší slevy na školní potřeby přijdou ale až se začátkem školního roku. Opadávající poptávka na konci příštího týdne totiž obchodníky donutí vyprodat zásoby. „A půjdou s cenami dolů v rámci druhého kola akcí na školní potřeby. Slevy se budou podle loňských zkušeností pohybovat mezi 30 a 50 procenty,“ dodal Martin Kadlčík z portálu Kupi.cz, který monitoruje ceny v obchodních řetězcích. 

Víc než 2/3 lidí pak nakupují v e-shopech, kde je možné zboží sehnat dokonce levněji než při slevových akcích v supermarketu. U některého zboží hraje ale důležitou roli víc než cena možnost si zboží vyzkoušet.

Události: Školní pomůcky v Česku levnější než na Slovensku (zdroj: ČT24)