Fortuna odejde z pražské i varšavské burzy. Rozhodl o tom její většinový vlastník Penta

Mimořádná valná hromada sázkové společnosti Fortuna Entertainment Group rozhodla o stažení akcií firmy z burzy v Praze a ve Varšavě. Vyplývá to z pátečního oznámení Fortuny pro burzu. Většinový podíl 80,2 procenta ve Fortuně vlastní skupina Penta Investments.

Žádné bližší informace týkající se stažení akcií z burz a souvisejících záležitostí firma ve svém krátkém prohlášení nesdělila. Uvedla pouze, že další informace poskytne ve vhodnou chvíli.

Penta jako většinový vlastník Fortuny v lednu nabídla prostřednictvím dceřiné společnosti Fortbet Holdings Limited minoritním akcionářům odkup akcií na českém trhu za 182,50 Kč za akcii a na polském trhu za 29,80 zlotého. Akcie Fortuny na pražské burze v pátek oslabily o 1,10 procenta na 180 korun.

obrázek
Zdroj: ČT24

Na hlavním trhu je nyní v Praze kotováno 14 titulů, včetně Fortuny. Majoritním akcionářem Burzy cenných papírů Praha je Vídeňská burza. 

Fortuna Entertainment Group, která se zaměřuje hlavně na kurzové sázky, vznikla v roce 2009. Původně česká firma s pětadvacetiletou historií působila v České republice, na Slovensku a v Polsku.

V posledním roce si skupina upevnila pozici v rámci regionu, když expandovala na rumunský a chorvatský trh. Zároveň v Česku jako první tuzemská firma získala licenci k provozování hazardních her na internetu. Na pražskou a varšavskou burzu vstoupila v roce 2010.

Vydáno pod