V Sazce vyroste nová hala za stamiliony korun

Praha - Vysočanská aréna spolkne další stovky milionů. Budovu za devět miliard korun, která položila Sazku, totiž čeká dostavba malé arény. Hala s kapacitou 3,5 tisíce lidí stojí už léta nedostavěná v prostorách současného objektu. To by se ale mělo do dvou let změnit. Obě arény mají mít samostatné vchody pro diváky, propojené pak bude zázemí nebo občerstvení.

Hala určená pro tenis, basketbal nebo koncerty, dále šatny, zázemí pro diváky a k tomu třeba i kanceláře, do kterých by se mohli nastěhovat sportovní funkcionáři: takové budou nové prostory vysočanské arény. „Prostory, které máme na Strahově, jsou nevyhovující, navíc už za chvíli nebudou naše. Hledáme nové sídlo a tohle je jedna ze dvou možností,“ konstatovala mluvčí ČUS Lenka Tichá.

Prostory jsou přímo v areálu současné stavby - jen pár metrů od velké haly. Vchází se jižním vchodem, za nímž je pro návštěvníky ukryto velké betonové prostranství. Zmizet ale bude muset železobetonová konstrukce postavená ještě za Aleše Hušáka, mezinárodní pravidla volejbalu totiž u hal požadují strop vyšší.

Hala ve Vysočanech
Zdroj: ČT24

Malá aréna měla původně sloužit jako tréninkové hřiště pro hokejové mistrovství světa. Nikdy se ale nedostavěla. Její vrchní část pak nějakou dobu sloužila jako průchod do velké arény. V tuto chvíli je tu skladiště.

Dostavba malé haly by měla podle odhadů vyjít maximálně na půl miliardy korun. Zda financování zůstane jen na majiteli haly Bestsportu, nebo se do něj zapojí i sportovci, zatím není jisté.

V rámci Sazky má být dostavěna nová hala (zdroj: ČT24)