Pojišťovny Allianz a LV zakládají společný podnik

Německá pojišťovna Allianz se se svým britským rivalem LV dohodla na strategickém partnerství a na vytvoření společného podniku, který se stane třetím největším subjektem na britském trhu majetkového a úrazového pojištění, napsala agentura Reuters.

Za podíl 49 procent na sekci všeobecného pojištění LV německý partner zaplatí 500 milionů liber (15,6 miliardy korun). Dohoda by měla být dokončena v druhé polovině letošního roku. V druhé fázi v roce 2019 Allianz převezme další podíl ve výši 20,9 procenta za 213 milionů liber. Transakce byla rozdělena z daňových důvodů.

Britskému ústavu, starému 174 let, dohoda přinese potřebnou kapitálovou injekci, německá pojišťovna získá přístup na lukrativní trh, po kterém prahne už řadu let, poznamenal list Financial Times. Produkty budou prodávány pod značkou LV.

LV, která má v Británii téměř šest milionů zákazníků, nabízí širokou škálu pojištění, od automobilů a domácností po životní a důchodové pojištění. Její zisk ze všeobecného pojištění loni stoupl o 57 procent na 113 milionů liber, s tím kontrastuje životní pojištění, které dosáhlo jen 45 milionů.

Vydáno pod