Sazka koupila od Fortuny firmu vydávající stírací losy

Loterijní společnost Sazka koupila od skupiny Fortuna firmu Fortuna sázky, která vydává stírací losy. Výši transakce žádná z firem nezveřejnila. Podle mluvčího Sazky Václava Friedmanna firma tak získá jeden z největších podílů na trhu s losy v Česku. Před transakcí tvořily stírací losy 16 procent tržeb Sazky.

Koupí Sazka rozšíří hlavně nabídku stíracích losů. Firma Fortuna sázky sice provozovala také loterii, ta však bude podle Friedmanna ukončena.

„Obliba stíracích losů stále strmě stoupá. Segment okamžitých loterií u nás i v řadě dalších zemí Evropy roste dvojciferným tempem,“ sdělil generální ředitel Sazky Robert Chvátal. Proto se podle něj Sazka rozhodla využít možnosti akvizice společnosti Fortuna sázky.

Stírací losy zařadila Sazka, která vznikla v roce 1956, do své nabídky v roce 1989. Od letoška jsou losy zájemcům nově k dispozici také v elektronické podobě na webu Sazky. V současnosti losy tvoří zhruba 16 procent celkových tržeb firmy a tento podíl se bude podle Sazky nadále zvyšovat.

Hlavními produkty Sazky jsou číselné loterie s nejznámější hrou Sportka. Kromě nich a zmíněných losů provozuje firma také třeba sportovní sázky, ale i neloterijní služby - například virtuálního mobilního operátora SAZKAmobil. Sazka v roce 2015 zvýšila čistý zisk meziročně o 94 procent na 994,5 milionu korun. Tržby firmy předloni vzrostly o 23 procent na 11,3 miliardy. Sazka je členem nadnárodní investiční skupiny KKCG, působící v 11 zemích.

Vydáno pod