Sídlo Rudého práva nahradí levný Motel One

Praha - Bývalá budova Rudého práva v Praze na Florenci dostává novou podobu. Zhruba za rok a půl se tu otevře první český Motel One. Investiční skupina Penta uzavřela s mezinárodní hotelovou skupinou smlouvu o dlouhodobém pronájmu.

Budova v centru Prahy se měla stát baštou stranického tisku. Netrvalo to ale dlouho a vlivem změny režimu začala být spíš na obtíž. Po dlouhých letech bez většího využití byla proto zbourána. Právě teď dostává novou podobu. Pár metrů od místa, kde byly rotačky Rudého práva, se tak budují hotelové pokoje. Celá budova by měla být hotová v létě příštího roku. 

Rudou, která dům od začátku provázela, definitivně nahradí modrá barva. V rekonstruovaném komplexu otevře svou pobočku německý hotelový řetězec Motel One, který nabízí minimalistické vybavení a nízké ceny. 

Levný hotelový řetězec si Němci oblíbili

Právě tato kombinace zabrala na Němce. Za dvanáct let existence postavil řetězec Motel One 42 hotelů. Za minulý rok si připsal zvýšení obratu o čtvrtinu. Turisté po nižších cenách prahnou. Ubytování v designovém Motelu One by mělo stát kolem padesáti až šedesáti eur. Průměr Prahy je přitom o tři eura vyšší. 

Zákazník ale nemůže čekat, že za nižší cenu dostane špičkový komfort. Nejen osekaná nabídka, ale také některé hotelové služby se liší. „Nejsou tam žádné restaurace, žádná fitcentra, bazény, posilovny a podobně,“ poznamenal ředitel české pobočky Penty Petr Palička. „Některé věci, jako je úklid, výměna prádla a tak, se dějí v jiných intervalech než u jiných zařízení, ale klienti jsou s tím srozuměni,“ dodal Jan Papež z Asociace cestovních kanceláří. 

Nízkonákladové ubytování slaví úspěch i jinde ve světě. Už dříve tento trend zachytil řetězec hotelů Formule 1. Ten nabízí přespání dokonce i levněji – už kolem třiceti eur za noc.

Místo Rudého práva hotel (zdroj: ČT24)